Tämän kurssin nimeksi tuli Golfsvingin anatomia 2.0. Olen tehnyt aiemmin kokonaisuuden samasta aiheesta, joka löytyy vanhoilta sivuilta nimellä Golfin Anatomia.
Mutta halusin tehdä kurssin uudestaan, aiempaa paremmin. Nyt mennään aiheeseen yksityiskohtaisemmin. Lisäksi ensimmäinen versio oli kuvattu ilman kameramiestä ja kunnon mikrofonia.
Kursilla katsotaan golfsvingiä kehon liikkeiden kautta. Jos ymmärrämme mitä liikkeitä eri kropan osat tekevät, käsitys svingistä tarkentuu.
Harjoitellessa tekniikkaa pysyy itse kärryillä omasta tekemisestä, kun ymmärtää mistä liikkeistä svingi rakentuu. Liikkeiden ymmärtäminen toivottavasti auttaa pääsemään irti ’’tee näin’’-listoista, joiden varaan moni golfari turvautuu.
Olen vuosia seurannut valmentajia, jotka omien sanojensa mukaan haluavat käyttää ”anatomically correct terms”. Näitä valmentajia on varsinkin ns. stack & tilt porukassa. Heidän opettama svingi ei miellytä, mutta pidän siis heidän tavastansa puhua kehon liikkeistä. Termit, joita he käyttävät ovat mielestäni kuvaavia.
Nämä valmentajat saavat myös paljon kritiikkiä, ainakin somen puolella. Kuulemma käytetyt termit ovat aivan liian vaikeita ja on lapsellista puhua svingistä tieteellisin keinoin. Ymmärrän kritiikin hyvin. En ole myös ollenkaan varma, kuinka anatomisesti oikeita ja tieteellisiä termit ovat.
Mutta, suomen kielellä kyseiset termit ovat mielestäni helpompia ja luontevampia kuin englanniksi. Olen niitä käyttänyt enemmän ja enemmän opetuksissa.
Toissa vuonna yritin löytää oikeat suomenkieliset termit liikkeille. Olin yhteydessä Martti Alankoon (fysioterapeutti, OMT) joka on työskennellyt paljon golfareiden kanssa, myös maajoukkueiden ja useiden ammattilaisten kanssa. Martilta sain nämä termit, ja samalla kävi selväksi, että muutamat maailmalla käytetyt englanninkieliset termit eivät oikeasti ole ainakaan fysioterapian sanastoa.