
Radioshow: Tiikerin uutta valmentajaa kutsutaan konsultiksiAntti Vaalas
- Social:
- Link:
- Embed:
Tästä lähtee ensimmäinen podcast. Aiheena Tiikerin uusi ”svingikonsultti” ja normaali valmennussuhteen kehittyminen. Ja mitä kuka tahansa pelaaja voi ottaa tästä opikseen.
Tässä jaksossa:
- Miksi Tiikerin uutta valmentajaa kutsutaan konsultiksi?
- Miksi Chris Como vaikuttaa sopivalta kaverilta Tiikerin valmentajaksi?
- Mitkä ovat opetus/valmennussuhteen 3 tasoa?
- Missä vaiheessa opetus/valmennessuhde lähtee kehittymään
- Mitä voit tehdä jotta saat sitä opetusta/valmennusta jota tarvitset
Laittakaa kommentteja, kiitos.
Musiikki: Strobotone – San Fran interlude
First things first, erittäin hyvä formaatti tämä podcast!
”mitä sitten yksittäinen golfari voi oppilaana tehdä jotta pääsisi vähän parempaan, fiksumpaan rooliin?”
– Tässä mun mielestä juuri onkin se kysymys. Ei tarvitse olla rakettitohtori ymmärtääkseen että jos slaissaa niin pitää päästä slaissista eroon, mutta mitäs jos pelaajalla EI ole mitään varsinaista yksittäistä ongelmaa, vaan palloja päätyy oikealle ja vasemmalle, on duffeja ja toppeja – kaikkea mahdollista. Miten pelaajan oma diagnosointikyky voi mahdollisesti riittää päättelemään mikä swingissä on vikana, kun oikeastaan kyse on vain lyöntien epätasaisuudesta? Miten pelaaja oppii ymmärtämään swingistään enemmän, kun puhutaan että kaikilla on se oma luontainen swinginsä. Mistä tietää mitkä elementit swingissä on oikeasti tärkeitä, mitkä toissijaisia, jos valmentajan kanssa näistä asioista ei avoimesti keskustella?
Mä olen ainakin törmännyt valmentajien kanssa siihen, että annetaan pelaajille mielikuvia, jotta he pystyisivät niiden avulla suorittamaan jonkun mekaanisen liikkeen paremmin kuin aikaisemmin, mutta varsinaista keskustelua siitä että mikä aiheuttaa minkäkin ongelman/ mikä pitää korjata/ mikä swingissä on hyvää ei usein käydä. ”Turha tieto turruttaa” -tyyppisiä lauseita olen joskus kuullut käytettävän, mikä on varmasti tottakin, mutta silloinhan pelaaja oppii vaan teknisesti lyömään paremmin, mutta ei ymmärtämään omaa swingiään.
Eikö Antti valmentajien/opettajien pitäisi ottaa tällainen lähestymistapa oppilaisiin, että heidän kanssaan oikeasti keskusteltaisiin ja korjattaisiin heidän vääriä näkemyksiä asioista. Kerrottaisiin juuri niitä asioita mitkä auttaisi ymmärtämään niitä pelin/swingin realiteetteja paremmin?
Hyvä Vellu, tästähän tuli mahdollisia uusia podcast aiheita samalla.
Sen verran pitää selventää ajattelua – se että oppii ymmärtään, se että tajuaa haitalliset näkemykset, nämä ovat oleellisia asioita kehittymisen kannalta. Näitä on perinteisesti opittu esimerkiksi lukemalla. Online Klubi on olemassa tätä varten, minä ajattelen sen modernimpana, interaktiivisempana versiona kirjasta. ’Yksityistunnit toimivat tässä myös, mutta ne ovat kalliimpi tapa (vaatii aika monta tuntia).
Se oppitunti mistä puhuin tässä podcastissa oli tavallaan vähän eri juttu. Siinä kaverilla on slaissi ja siitä on päästävä heti eroon. Kuvittelin tilanteen jossa ainoastaan lyönnin suoristuminen oli oleellista, se että oppii ymmärtään paremmin toissijaista.
hyvä! jaksoin helposti kuunnella loppuun…panee miettimään selviänkö tasoituksen puolituksesta ilman
hyvää konsulttia! Hcp 7,6
Kiitos kommentista. Tasoituksen puolittaminen projektina voi olla jopa vähän hauskempi hyvän konsultin kanssa!
Moi
Oli miellyttävää välillä käyttää vain korvia ja unohtaa videot. Mielikuvia tuli kyllä. Yksi mukava lisä podkastin ajatteluun voisi vielä olla AimPoint-coaching ? Onko se konsultointia, ei. Onko se tasapuolista suhdetta, ei. Se ikäänkuin hyvällä tavalla palaa juurille sinne alkeiskurssitasolle, jossa pelaajan on syytä alkuun olla tyhjä bägi, kun tarjolla on uusi näkökulma vanhaan asiaan eli puttaamiseen, josta jokaisella on oma rutiini. Express-kurssi on tuote jonka saat, formaatti jossa ilmeisesti sekä valmentajan että oppilaan roolit on hyvin selvät ja varsinainen prosessointi entinen/uusi tehdään kokeilujen kautta jälkeenpäin. Ainakin aivot saavat yhden hyvän uuden palikan sovitettavaksi palapeliin.
Aivopimahdus:
Voisiko AimPoint tyyppistä paketointia tuoda erikoisvalmennukseen esimerkiksi kuvaamaasi slaissin korjaamiseen. Vaikka jokaisella on tapansa päätyä slaissiin niin SlaisVeks Express kurssin perustiedot slaissin synnystä ja muutama perusharjoitus korjaamisesta, voisi slaissaajalle kuin slaissaajalle olla samoja ? Sitten takaisin oman valmentajan yksilöoppiin, jolloin Prokin tietäisi milloin SlaisVeks-kurssin käyneellä oppilaalla on juuri nämä perustiedot jo hanskassa eikä käytännön tunnilla tarvitse niihin turhata aikaa ja motivaatiota. Puhutaan heti samaa kieltä.
No lähinnä kiitollisena AimPointista näitä pohdin.
Petri Juhakoski
Terve Petri,
olet oikeassa, Aimpoint Express on selkeä formaatti jossa on roolit joista ei poiketa. Siitä huolimatta se toimii tour-pelaajasta klubipelaajaan, kaikki ovat aika samanlaisia ”tyhjiä bägejä”. Heti en osaa kuvitella toista koulutusta jossa yhtä sujuvasti eri tasoiset golfarit toimivat keskenään,
Ja kyllä, slaissinkorjaus toimii hyvin ryhmille koska joka ainoalla slaissarilla on ainakin yksi sama juttu – lapa avoin verrattuna mailankulkusuuntaan. Olenkin joskus aikanaan pitänyt klinikoita otsikolla Slaissista Eroon Heti. Mutta kyllä niissä tulee kuitenkin paljon enemmän yksilöllistä opetusta kuin Aimpointissa. Aimpointissa kyse on pelkästään siitä miten pallo käyttäytyy sivurinteessä, slaissin korjauksessa joutuu muuttaan pelaajan tekemistä mailankin kanssa.
Terve Antti,
Kiitos tästä, tämä oli hauska kokemus. En ole aikaisemmin Golf Podacastia kuunnellut, oikein kiva ajatus.
Lisää vain juttua tulemaan.
Good Work.
Kiitos Teemu,
laitetaan tulemaan uutta puolsäännöllisesti.
Moi Antti,
Uusi ja mukava tapa jakaa ajatuksia. Nyt pitäisi vielä tietää miten sen bägin saa tyhjennettyä jos ja kun se on jo ehtinyt täyttyä. Onko ajatuksia?
Lisää tällaista
Moi Jari,
uusi bägi? Tai kääntää ylösalaisin ja vähän ravistella? No ei, ei kai sitä tyhjentää tarvitse. Kunhan pikkuhiljaa kokonaisuus käy selkeämmäksi.